Educació Primària. Educació per al desenvolupament i la ciutadania


CICLE SUPERIOR


CONTINGUT
RECURS EDUCATIU
Identitat i autonomia
Títol: The Butterfly Circus
Descripció: Aquest "curt" ens mostra grans valors d'identitat i d'autonomia personal, tot i així, aquest autonomia i trobada de la identitat depèn dels valors que et poden transmetre els teus companys. La motivació de les altres persones cap a tu i la teva pròpia estima han de ser superiors a les teves adversitats. Recorda, és millor encendre una vela que maleir l’obscuritat
Idioma: Anglès, subtítols en castellà
Accés: The Butterfly Circus
Qui aporta el recurs: Lluís Lupión Requena

Títol: Equitat de gènere
Descripció: Aquest recurs disposa de diverses dinàmiques per tal d'evidenciar la construcció social dels rols de gènere, descobrir aspectes de la personalitat dels companys i companyes que no coneixem, conèixer actituds i conductes de les persones participants respecte a l’equitat de gènere, comprendre la necessitat de conèixer el punt de vista de l’altre, valorar fets per tenir criteri i opinió pròpia i visibilitzar la vida silenciada de moltes dones pateixen, reflexionar sobre les desigualtats que ens envolten, realitzar propostes per aconseguir la igualtat real entre dones i homes al nostre context, aprendre a treballar en equip, a dialogar i respectar altres propostes i també reflexionar sobre la importància del repartiment equitatiu de les tasques de la llar, proposar actituds per al canvi personal en l’adjudicació de rols, etc. Malgrat s'observi que el recurs va destinat a l'ESO, considero oportú destacar-lo perquè conté informació útil per treballar amb els alumnes de primària. Finalment, es faciliten recursos breus per tal de fer comprendre al jove que tots som iguals, que tots tenim pors i que no hi ha adjectius que es puguin centrar en l’home o en la dona.
Idioma: Castellà
Accés: Equitat de gènere
Qui aporta el recurs: Gemma Martínez Pons
Convivència i valors cívics
Títol: Programa d'educació en valors
Descripció: Kit pedagògic amb material preparat per satisfer les necessitats de varis cicles educatius amb la finalitat de treballar els valors. Malgrat s'observi que el recurs va destinat a l'ESO, considero oportú destacar-lo perquè conté informació útil per treballar amb els alumnes de primària. Tanmateix, aquest kit disposa d'informació pel professorat, de les actuacions que es poden portar a terme des del centre educatiu, informació i activitats per l'alumne i informació extra. Aquesta col·lecció serveix per promoure en els nens i nenes valors com la bondat, la justícia i la pau, fer-los conèixer cada un dels valors treballats, donar a conèixer a la societat el que els infants entenen per bondat, pau i diàleg, dotar al professorat d’eines per treballar els valors esmentats i conscienciar els infants de les situacions on es puguin portar a terme pràctiques discriminatòries que no vagin d’acord amb els valors de bondat, pau i diàleg.
Idioma: Català
Accés: Programa d'educació en valors
Qui aporta el recurs: Gemma Martínez Pons

Títol:Qui se la juga?
Descripció: Es tracta d'un joc d'observació i prevenció dels possibles accidents que podrien passar durant qualsevol dia normal, si estem una mica despistats.
Idioma: Català
Accés:Qui se la juga?
Qui aporta el recurs: Laura Ojeda Padullers
Pertinença i ciutadania
Títol: El joc dels cinc continents
Descripció: Aquest és un recurs de l'escola de Molins de Rei, i alhora dins els blocs que facilita la XTEC per treballar amb alumnes de primària, on es faciliten diversos jocs per treballar temes diversos com el Nadal, les taules de multiplicar, l’estratègia, els cinc continents i altres. En aquest cas, el joc dels cinc continents és un mapa interactiu on l’objectiu és ordenar el mapa i així comprendre la distribució dels diversos continents.
Idioma: Català i petites descripcions en anglèsAccés: El joc dels cinc continents
Qui aporta el recurs: Gemma Martínez Pons

Títol: Why we do what we do
Descripció: Conferèmcia sobre el comportament humà i les seves raons.
Idioma: Anglès
Accés: https://www.youtube.com/watch?v=Cpc-t-Uwv1I
Qui aporta el recurs: Guillem Bosch
Educació vial
Títol: Educació vial
Descripció: Aprèn les normes de seguretat i conducció quan vas en bicicleta.
Idioma: Català
Accés: Joc per l'educació vial
Qui aporta el recurs: Gemma Serrallonga

fletxaamunt.jpg