En aquest apartat podeu trobar recursos educatius de creació pròpia dels/de les estudiants de Mestre de la Universitat de Vic.

Aquests recursos han estat creats a partir de diferents Aplicacions d'Internet.

A cada recurs s'indica a l'apartat Eina l'Aplicació d'Internet utilitzada, així com l'enllaç a l'Aplicació i l'enllaç al material creat.


Categoria:
Creació de
dibuixos animats
Titol: Aventures extraterrestres
Eina: ZimmerTwins

Descripció: "Zimmer Twins" és una aplicació que ens ofereix l'espai "crea" del portal edu365
Es tracta d'un recurs per a la creació de vídeos interactius de dibuixos animats.
El material creat és un petit video que ens explica la història de dos amics que són transportats a un planeta desconegut .

Accés a l'aplicació: ZimmerTwins

Accés al material aventures extraterrestres Cal accedir amb el nom d'usuari jenitic i la contrasenya corresponent és 1victic

Autora: Jennifer Coromina
external image zimmertwins.gif

Categoria:
Creació de contes
Títol: La festa de les fruites
Eina: Story Jumper
.
Descripció: La festa de les fruites és una petita història creada a partir de l'aplicació "story jumper". L'aplicació permet crear històries pròpies a partir de multitud d'icones. La història "la festa de les fruites" té com a finalitat transmetre als infants la perillositat d'anar sols pel carrer.
Cal posar el nom d'usuari UVic i com a contrasenya uvic

Accés a l'aplicació http://www.storyjumper.com/
Accés al material http://www.storyjumper.com/library/my
Autora: Maria Molas Castells
StoryJumper.jpg

Categoria:
Creació de
targetes diverses
Títol: Make a card
Eina: Kerpoof
Descripció: Kerpoof és una web divertida i entretinguda que està pensada per fomentar la creativitat de petits i grans. Ofereix diverses opcions però nosaltres hem escollit la creació de targetes. Aquesta opció permet la creació de postals, personalitzar-les tant com es vulgui i un cop acabades es poden guardar, imprimir o enviar per correu.
Per exemple, tenim la possibilitat de poder fer invitacions per a les festes de l’escola i d'aquesta manera poder convidar als pares i familiars per a que hi puguin assistir. També es poden realitzar postals per a nens que estan malalts i donar ànims perquè és recuperin el més aviat possible o altres propostes com felicitacions, ja siguin Nadalenques, d’aniversari o d'altres temàtiques.La pàgina disposa d'una zona per a professors amb diverses seccions relacionades amb l'ús didàctic de l'eina i a la secció Lessons Plans hi ha tutorials sobre l'ús de Kerpoof en PDF per descarregar. La pàgina està en anglès, però pensem que lluny de ser un inconvenient pot ser bo perquè els alumnes millorin els seus coneixements d'aquest idioma.

Accés a l'aplicació: http://www.kerpoof.com/ (clicar l'opció Make a Card)
Accés al material: http://www.kerpoof.com/ (Iniciar la sessió amb el nom d'usuari CARGOLS i la contrassenya universitat (a la part superior dreta de la pàgina). Tot seguit, anar a la part inferior esquerra de la pàgina i clicar a la pestanya que posa Currently Popular i escollir l'opció My Creations.)
Autores: Irina Oliver, Mònica Sadurní i Tània Batllori
que et milloris.jpg


Categoria:
creació de vinyetes còmiques
Títol: Què vull ser de gran
Eina: Make Beliefs Comix
.
Descripció: "què vull ser de gran" és una tira còmica feta a partir d'una plantilla que et dóna la pàgina web en qüestió. Aquesta et permet utilitzar un seguit de personatges i ambients ja establerts per a ells. En aquest cas s'explica un breu relat sobre la imaginació dels nens del què volen ser quan siguin més grans.
A més et dóna l'opció d'accedir a una pàgina alternativa amb fitxes per treballar a l'aula.

Accés a l'aplicació http://www.makebeliefscomix.com/Comix/
Accés al material http://www.makebeliefscomix.com/Comix/?comix_id=15453176C802761
Autora: Sílvia Sanz Megías
stuff_makebeliefscomix.jpg


Categoria:
Creació de contes
Títol: L'home de neu
Eina: Keerpof
.
Descripció: L'home de neu és una història creada a partir de l'aplicació Keerpof. Aquesta permet crear les teves històries a partir de diferents personatges i paisatges. Aquesta història permet que els infants sentin la màgia del nadal.Per accedir al conte cal anar a login i posar a usuari MartaGG i contrassenya martaguadix87. Per visualitzar el conte cal anar a l'apartat de my creation situat a la pestanya de currently popular.

Accés a l'aplicació http://www.kerpoof.com/
Accés al material: http://www.kerpoof.com/
Autora: Marta Guadix Gonzalez
external image Cuento2.gif

Categoria:
creació de petites
històries
Títol: Anem al bosc
Eina: Petites històries
Descripció: "Anem al bosc" és un petita història que s'ha creat amb el recurs "Petites històries". Aquest recurs és adequat per infants d'Educació Infantil ja que és molt fàctil d'utilitzar i a més és molt visual. Amb aquesta aplicació els infants poden crear històries a partir de d'imatges predissenyades; els infants poden explicar el que passa a cada imatge i crear la seva petita història de dues maneres diferents: per escrit o bé gravat amb la veu. El recurs que s'ha creat, "Anem al bosc", és un exemple del que es poden trobar els infants si van a la muntanya a la tardor; ells mateixos només veient les imatges poden explicar la seva pròpia història o bé, si saben llegir, llegir el que diu a cada vinyeta.

Accés a l'aplicació:
http://apliedu.xtec.cat/petites_histories/index.php?lang=ca

Accés al material:
https://docs.google.com/file/d/0B0xdwgWiBMPkVWRlU3o3dWZuNFE/edit
Autora: Ester Font Saus
external image petites-histories.png

Categoria:
Creació de contes
Títol: Els descobriments de la Jana!
Eina: Storybird

Descripció: Els descobriments de la Jana és un conte que ha estat realitzat amb l’aplicació Storybird. Aquesta aplicació conté una gran quantitat de dibuixos, temes a tractar… que t’ajuden a fer qualsevol tipus d’història. El conte explica una excursió que fa la Jana la muntanya del seu poble.

Accés a l'aplicació: http://storybird.com/
Accés al material: http://storybird.com/books/els-descobriments-de-la-jana/
Autora: Clàudia Clarà Sala
bo.jpg

Categoria:
Creació de contes
Títol:Puff, el drac màgicEina: Story Jumper
.
Descripció: La història del drac màgic ha estat creada a través de "story jumper". L'aplicació permet crear històries pròpies a partir de multitud d'icones.

Cal posar el nom d'usuari tictic i com a contrasenya tictic


Accés a l'aplicació http://www.storyjumper.com/
Accés al material http://www.storyjumper.com/book/index/6752762/tictic/1-2/1600
Autores: Argelagués, M., Parés, M., Valls, I.
Captura.PNG

Categoria:


Creació de còmics i historietes

Títol: "Una nit sense Lluna! Eina: Pixton

Descripció: La historieta "Una nit sense Lluna" ha sigut confeccionada utilitzant l'aplicació Pixton. Aquesta eina permet crear múltiiples còmics i historietes que posteriorment es poden compartir amb tothom de manera fàcil i ràpida.


Accés a l'aplicació: Pixton

Accés al material: "Una nit sense Lluna!"

Autora: Marta Burgos Rodríguez

Pixton-comic.jpg
Categoria:
Creació d'avatars.
Títol: Juguem amb les cares i els noms.

Descripció: Aquesta activitat és un JClic per treballar els noms i la identitat de cada persona. Per realitzar-ho hem creat uns avatars a través de la pàgina edu365.

Accés a l'aplicació: http://www.clayyourself.com/

Accés al material: http://dl.dropbox.com/u/61259920/index1.htm

Autores: Maria Brau Egea i Yasmina Gomis Rico
Portada.jpg

Categoria:
Creació de contes
Títol: Ens agraden les estacions
Eina: Storybirdfull-of-cute.jpeg

Descripció: Ens agraden les estacions és un conte creat amb l'eina Storybird. Amb aquest conte es poden treballar les estacions a través de dos germans: en Tom i la Laia. Està pensat per alumnes del primer cicle d'Educació Primària.

Accés a l'aplicació: http://storybird.com/
Accés al material: http://storybird.com/books/ens-agraden-les-estacions/?token=c7g4gcw83b
Autora: Mireia Viñeglas i Laura Bomburé


Categoria:
Creació de petites històries
Títol: El Nadal ja és aquí!
Eina: Domo Animate

Descripció: Aplicació que permet crear històries digitals on s'hi pot incloure imatges, persoantges, fons, accessoris, diàlegs, efectes, música, entre d'altres.
Està pensat per treballar tant a Educació Infantil com a Educació Primària. Aquesta és una eina que tant la pot fer servir el docent per ensenyar, com l'alumnat,
per aprendre.

Accés a l'aplicació: http://domo.goanimate.com/

Accés al material: http://domo.goanimate.com/go/movie/0bMVcS7m03Vk?utm_source=emailshare&uid=0c2-v8MhBEEI

Autores: Sílvia Cardona i Laura Rigau

Sin título.png


Categoria:
Títol: Kubbu - Creació d'activitats i espai d'interacció entre alumnes
Eina: Kubbu

Descripció: Espai web que permet crear materials i activitats tan de repàs com d'avaluació per als alumnes. En aquest espai el mestre dissenya unes activitats i dóna d'alta als estudiants. Per mitjà de permisos pot crear grups per als diferents cursos i obrir les activitats només a aquells cursos als que li interessa. A més hi trobem un espai de comunicació entre professor i alumne amb un espai en el que el professor pot deixar missatges, crear events o fins i tot penjar documents.

Accés a l'aplicació: http://www.kubbu.com

Accés al material:http://wwww.kubbu.com/teacher Usuari: Contrasenya:

Autores: Gerard Sancho i Anna Bonshoms
Categoria:
Creació de línies del temps
Títol: experiments de ciències a la classe dels cargols
Eina: timerime

Descripció: línia del temps dels experiments de ciències d’una aula dissenyada amb l’aplicació web Timerime, destinada per crear línies del temps multimèdia i interactives de forma online. Aquestes es poden emplenar amb text, música, vídeos de Youtube, Google Maps, fotografies, enllaços a altres webs, etc.
A més d'aquest ús acadèmic, podem utilitzar aquesta eina per treballar la noció del temps amb els infants. Per exemple: seguiment d'un experiment, línia de fets històrics, calendaris, etc.

Accés a l'aplicació: http://timerime.com/es

Accés al material:http://timerime.com/es/linea_de_tiempo/1426042/Experiments+de+cincies+a+la+classe+dels+Cargols/

Autores: Meritxell Freixas i Irene Sanchez.

timerime.PNG

Categoria:
Creació d'avatars d'argila
Títol: Clay yourself

Descripció: Aquest recurs permet crear el teu avatar d'argila. També, permet la tria d'un nom artístic i la creació d'una petita història a partir dediferents temes que et proposen. Personalment he creat el meu propi avatar a través de la pàgina edu365.

Accés a l'aplicació: http://www.clayyourself.com/

Accés al material: http://clayyourself.com/portraits/portrait_1349359474790.jpg

Autora: Estefania Baamonde

clayyourself.png

Categoria:
creació de petites
històries
Títol: En Domo se'n va d'excursió
Eina: Domo animate
Descripció: En Domo se'n va d'excursió " és un petita història que s'ha creat amb el recurs Domo Animate. Aquest recurs ens permet crear petites històries utilitzant els elements que ens proporciona (escenes, personatges, objectes...) que són molts i molt variats. A més a més podem compartir-los fàcilment a través de la xarxa.
En Domo se'n va d'excursió és un petit exemple de les diverses opcions que ens proporciona l'eina.
Accés a l'aplicació:
http://domo.goanimate.com/

Accés al material:

http://domo.goanimate.com/go/movie/0Utg3Wu0oNpY?utm_source=emailshare&uid=0sjyv_ZeO0jQ

Autores: Elisabet Colell, Elisabet Jordà i Anna Tarré
domo.pngCategoria:
creació d'un diari d'activitats
Títol: Melmelada de meló

Eina: Penzu

Descripció: Penzu és un recurs en format diari personal on s'hi pot escriure i afegir imatges. L'hem utilitzat per recollir les fotos d'una activitat de cuinar melmelada de meló que van fer uns alumnes a l'aula. D'aquesta manera, es pot penjar el diari d'activitats a la pàgina web de l'escola i els pares poden seguir les activitats dels seus fills.

Accés a l'aplicació:
http://penzu.com/features

Accés al material:
https://penzu.com/account/login
Nom d'usuari: silvia.moral@uvic.cat
Contrasenya: tictac

Autores: Sílvia Moral i Teia Juanals
penzu.jpg